Hlavní obsah

Peking začíná prodávat další vstupenky na letní olympijské hry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

Zhruba 1,85 miliónu vstupenek na letní olympijské hry bude v prodeji od úterka. Bude je možné koupit stylem "kdo dřív přijde".

Článek

Peking prodal první lístky na olympiádu již v dubnu. Byly určeny pro Číňany a rozdělovány na základě losování.

Čína očekává, že prodá asi sedm miliónů lístků. Pět miliónů z nich je rezervováno pro hostitelskou zemi.

Kupující nově uvolněných lístků musí mít rovněž adresu bydliště v Číně. Každý ze zájemců si může pořídit maximálně 50 tiketů.

Úřady se snaží všemožně zabránit dalšímu obchodování se vstupenkami na letní olympiádu. Kupující jsou proto přísně registrováni. Podle pozorovatelů to ale nestačí a se vstupenkami na olympijské hry se již údajně obchoduje na černém trhu. 

OSN a Amnesty International kritizují Peking

Podle OSN hrozí, že bude začátek olympijských her odložen. Čína totiž není schopná snížit v Pekingu velmi vysokou míru znečištění ovzduší. Peking je ale přesvědčen, že kvalita vzduchu nebude příští léto problém. 

Peking kritizovala také organizace Amnesty International (AI). Čínští úředníci údajně využívají letních olympijských her k tomu, aby zakročili proti místnímu disentu a omezili svobodu projevu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám