Hlavní obsah

Pád airbusu přežila dívka jménem "Naděje" a tvrdí, že nebyla sama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čtrnáctiletá Bahia Bakariová, která jako jediná přežila úterní pád jemenského airbusu u Komorských ostrovů má kromě obrovského štěstí i symbolické jméno. To totiž v překladu znamená "naděje".

Foto: Profimedia.cz

Čtrnáctiletá Bakari Baya, která jako jediná přežila pád airbusu.

Článek

Dívka přežila pád airbusu s řeznými ranami v obličeji a zlomeninou klíční kosti. "Její zdraví není ohroženo. Vezmeme-li v úvahu, jaký šok utrpěla, je velmi klidná," konstatoval lékař Bin Imání.

Bahiin otec v rozhovoru s francouzskou televizí iTele uvedl, že mu dcera po telefonu z nemocnice řekla, že někteří jiní cestující pád letounu přežili. Pátrání po dalších pasažérech bylo však doposud bezvýsledné a šance, že by někdo další přežil, je podle záchranářů velmi malá.

Bahia prý otci řekla: "Tatínku, spadli jsme do vody. Slyšela jsem lidi, jak mluví. Ale nikoho jsem neviděla. Okolo mě bylo všechno černé."

Foto: Profimedia.cz

Čtrnáctiletá Bakari Baya, která jako jediná přežila pád airbusu.

Dívka, kterou otec charakterizoval jako "křehkou", podle něj prý umí sotva plavat, přesto se po nehodě udržela nad hladinou dostatečně dlouho, aby ji našli záchranáři. 

Na Komory cestovala Bahaia spolu se svou matkou, která ji chtěla seznámit s kulturou předků.

Pátracím týmům se ve středu podařilo zachytit signál, který však oproti očekávání nevysílaly hledané černé skříňky z havarovaného letounu, nýbrž pouze nouzové bójky. Pátrání po pasažérech, kterých na palubě airbusu cestovalo 153, komplikuje počasí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám