Hlavní obsah

Ochranka generálního auditora v Somálsku zastřelila ministra. Nejspíš omylem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Somálského ministra veřejných prací a obnovy Abbase Abdullahiho ve středu nejspíš omylem zastřelila ochranka generálního auditora. S odvoláním na místní policii o tom informovala agentura AP. Incident, jehož okolnosti nejsou jasné, se stal poblíž prezidentského paláce v metropoli Mogadišu.

Foto: Siegfried Modola, Reuters

Somálští policisté (ilustrační foto)

Článek

Podle policejního kapitána ochranka převážející auditora vystřelila na auto s Abdullahim u kontrolního stanoviště nedaleko prezidentského paláce. Abdullahiho bodyguardi prý palbu opětovali. V ministrově autě seděl ještě jeden člen vlády, který ale incident přežil.

Co přesně ke střelbě vedlo, není zatím jasné. Ve městě platí bezpečnostní výstrahy kvůli opakujícím se atentátům islamistů, kteří s použitím vozidel i jinými prostředky útočí na vládní budovy, hotely a armádní zařízení.

Abdullahi byl nejmladším členem nové vlády násilím zmítaného Somálska. Velkou část života strávil jako uprchlík v táboře v sousední Keni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám