Hlavní obsah

Oceán vyplavil na ostrově Mafia těla z jemenského airbusu

Novinky, aš, Hlas Ameriky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

U pobřeží Tanzánie na ostrově Mafia vyplavil oceán třináct těl, která zřejmě patří cestujícím z havarovaného Airbusu A-310 jemenských aerolinek. Ve středu o tom informoval tanzánský list The Citizen. Mezi těly, která byla poprvé spatřena v pondělí jsou i těla dvou dětí. Moře vyplavilo i trosky havarovaného airbusu.

Článek

"Od komisaře na Mafii máme zprávy, že bylo nalezeno 13 těl a části stroje, které by mohly být z jemenského proudového letadla," uvedl mluvčí premiéra Komorských ostrovů Said Nguba pro list Times Of India. U ostrovů letadlo minulý týden spadlo.

"Dvě z těl patří dětem, chlapci a dívce, a my jsme je vyzvedli,“ uvedl pro The Citizen v úterý místní komisař Manzie Mangochie.

V pondělí bylo objeveno osm těl, pak byla nalezena další. U prvních deseti těl bylo uvedeno, že  patří čtyřem mužům, čtyřem ženám a dvěma dětem. Některé zprávy však uvádějí, že obě děti byly ženského pohlaví. Pět těl prý patří Evropanům a pět Afričanům.

"Některá těla se už rozkládala," dodal Nguba s tím, že některým také chyběly končetiny.

Zatím nebylo oficiálně ověřeno, zda jde o oběti airbusu. Informováno bylo i francouzské velvyslanectví v Dar Es Salámu, aby se ověřila totožnost. Bude potřeba provést testy DNA a získat zubní karty. 

Přestože v neděli francouzská ponorka již zachytila signál z černých skříněk airbusu, zatím nebyly vyzvednuty, neboť leží v hloubce Indického oceánu. Podle francouzských úřadů to bude nějakou dobu trvat.

Pád airbusu se 153 lidmi přežila jen dvanáctiletá dívka. [celá zpráva]

Jemenské aerolinie hrozí výrobci Airbusů

Jemenské aerolinie v úterý pohrozily, že odstoupí od objednávky deseti Airbusů A350 za dvě miliardy dolarů. Vadí jí, že se společnost údajně vměšuje od vyšetřování nehody, uvádí Wall Street Journal. Francouzské úřady uvedly, že při poslední cestě do Evropy byly u zmíněného airbusu zjištěny závady. Výrobce pak uvedl, že v jím akreditovaných dílnách nebyl stroj opraven.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám