Hlavní obsah

Na Koreu se žene silný tajfun Maysak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejský poloostrov se připravuje na ničivý tajfun Maysak. Bouře se nyní nachází západně od Japonska, vítr dosahuje rychlosti 162 kilometrů za hodinu. Očekává se, že nad korejskou pevninu dorazí v noci na čtvrtek.

Foto: Park Ji-ho, ČTK/AP

Tajfun doprovází silný vichr a vlnobití

Článek

Jihokorejské úřady ve středu odpoledne zrušily nejméně 439 domácích letů. Uzavřeny byly národní parky a do bezpečných přístavů se přesunulo přes 36 tisíc rybářských lodí a dalších plavidel.

Na bouři se připravuje i KLDR, kde kontrolují budovy, silnice, železnici či kanalizační systém, informovala tamní tisková agentura KCNA.

Oblast severovýchodního Pacifiku v následujících dnech potrápí také tropická bouře Haishen. Její vítr nyní dosahuje rychlosti 90 kilometrů za hodinu, než zasáhne japonské ostrovy Kjúšú a Šikoku, však ještě může nabrat na síle, píše AP. Korejský poloostrov příchod bouře očekává v pondělí.

Škody v Severní a Jižní Koreji napáchal minulý týden tajfun Bavi, který v obou zemích poničil domy a úrody, vyvracel stromy a zatopil silnice. Ani jedna ze zemí v souvislosti s bouří nehlásila žádné oběti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám