Hlavní obsah

Na japonské dálnici uvázly kvůli přívalům sněhu stovky aut

– Tokio

Japonští záchranáři se snaží vyprostit stovky vozidel, která před dvěma dny uvázla ve sněhu na dálnici spojující město Niigata s metropolí Tokiem. Úřady rozdávají řidičům potraviny, palivo a přikrývky, informoval server BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zasněžená dálnice v JaponskuVideo: AP

 
Článek

Střední část Japonska postihlo v posledních dnech husté sněžení. V prefektuře Niigata za tři dny napadly asi dva metry sněhu. Dopravní zácpu na dálnici mezi Niigatou a Tokiem způsobilo nákladní auto, které zůstalo uvázlé ve sněhu. Kolona, která se následně vytvořila, dosahovala ve čtvrtek až 16,5 kilometru.

Foto: Kyodo, Reuters

Silničáři v Japonsku odklízejí sníh z dálnice

Záchranné týmy nyní vyprošťují jedno auto po druhém, ať už vlastní silnou nebo s pomocí těžké techniky. „Maximálně se snažíme, abychom zachránili řidiče a spolucestující, a jsme připraveni v tomto úsilí pokračovat i přes noc,” uvedl úřad pro řešení katastrof v prefektuře Niigata.

Foto: Shohei Miyano, ČTK/AP

Kolona zasněžených aut v japonské prefektuře Niigata

Server BBC napsal, že v poledne místního času (4:00 SEČ) bylo na dálnici stále uvázlých tisíc automobilů. Podle japonské agentury Kjódó jich tam v 7:00 SEČ stále bylo 670.

Japonský meteorologický ústav uvedl, že husté sněžení, které ve čtvrtek v prefektuře Niigata rovněž přerušilo dodávky elektřiny do 10 tisíc domácností, bude pokračovat i o víkendu.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Auta uvízlá ve sněhu na japonské dálnici

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám