Hlavní obsah

Muž v Etiopii se prohlásil za proroka a zkoušel oživit mrtvého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snaha o oživení mrtvého se nevyplatila samozvanému prorokovi v Etiopii. Muž, který má zdravotnické vzdělání se vydával za proroka a pokusil se před zraky obyvatel města na západě země oživit mrtvé tělo, k jehož exhumaci přesvědčil rodinu. Policie jej zachránila před lynčováním, nicméně následně putoval do vazby.

Foto: Maheder Haileselassie, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Getajawkal Ajele se pokusil vzkřísit zesnulého Belaje Biftua tím, že si lehl na jeho tělo a opakoval „Belaji, vzbuď se”. Pokus byl neúspěšný a rozhněval rodinu nebožtíka, která se na Getajawkala vrhla. Muže zachránila až policie, která ho vzala do vazby. Incident byl natočen a objevil se na sociálních sítích.

Nedůstojné nakládání s mrtvými etiopský zákon zakazuje, a muže tak zřejmě trest nemine.

Obyvatelé malého městečka v etiopském státě Oromija uvedli, že Getajawkal přišel za rodinou zesnulého a vyprávěl jim o Lazarovi, kterého podle Nového zákona Ježíš Kristus vzkřísil z mrtvých. Rodina poté souhlasila s vyhrabáním těla.

Několik jejích členů při nepovedeném pokusu o vzkříšení omdlelo, další se naštvali a začali Getajawkala bít. Krátce nato přijela policie, která muže zatkla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám