Hlavní obsah

Mladý Kim čeká potomka, komentují ztloustnutí jeho ženy v Jižní Koreji

Pchjongjang/Soul

Manželka severokorejského vůdce Kim Čong-una se po bezmála dvou měsících objevila v pondělí znovu na veřejnosti, se svým mužem navštívila v hlavním městě Pchjongjangu fotbalové utkání a koncert u příležitosti 60. výročí založení tamní univerzity. Podle jihokorejských médií Ri Sol-ču nápadně přibrala a první pár KLDR by mohl čekat potomka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Je manželka Kim Čong-una opravdu těhotná?Video: Reuters

 
Článek

"Maršál Kim Čong-un, nejvyšší vůdce strany a lidu, se v doprovodu své ženy Ri Sol-ču usadil na tribuně; poté se rozezněl ohlušující potlesk," citovala oficiální výstup z akce ČTK. Severokorejská státní agentura KCNA k tomu zveřejnila fotografie, na nichž má vůdcova manželka na sobě dlouhý kabát, pod nímž se rýsuje oblé břicho.

Podle jihokorejského serveru Daily NK, který se zaměřuje na dění u severních sousedů, se o těhotenství Ri spekuluje už několik týdnů.

„Pověsti se nejprve začaly šířit mezi zástupci režimu. Začali spekulovat, jestli je těhotná, a to se rozšířilo po celé zemi,“ popsal redaktor serveru Kim Jong-hoon.

Foto: Profimedia.cz

Severokorejský vůdce Kim Čong-un (vpravo) a jeho manželka Ri Sol-ču

O manželství Kim Čong-una s Ri Sol-ču se Severokorejci dozvěděli letos v červenci. Podle některých zpráv je Ri Kimova dávná láska. Jihokorejská média s odkazem na tajné služby uvádějí, že pár byl oddán už před třemi lety, a dokonce už má jednoho potomka.

Režim v uzavřené Severní Koreji má stalinské rysy a veškeré dění v ní je přísně podřízeno vůdci. O jeho soukromí je toho tedy málo známo.

Reklama

Výběr článků

Načítám