Hlavní obsah

Manželku Johnnyho Deppa zbavili obvinění z pašování psů, má se chovat spořádaně

– Brisbane

Soud v Austrálii v pondělí zprostil americkou herečku a manželku hollywoodské hvězdy Johnnyho Deppa Amber Heardovou obvinění z pašování zvířat. Soudu nakonec postačilo, že se 29letá herečka přiznala, že zfalšovala doklady, aby si do země mohla dovézt své dva yorkšírské teriéry. Soudkyně jí uložila symbolický trest - Heardová má měsíc ”sekat latinu”.

Foto: ČTK/AP

Amber Heardová a Johnny Depp se veřejně omluvili prostřednictvím videa.

Článek

Herečce za pašování hrozilo až deset let vězení. Soudkyni nakonec postačilo přiznání a veřejná omluva Heardové i Deppa.

Heardová se má nyní měsíc chovat příkladně a vyhne se záznamu v trestním rejstříku. Pokud se ovšem dopustí byť jenom přestupku, zaplatí pokutu 1000 australských dolarů (zhruba 18 000 korun).

Heardová si vezla psy pojmenované Pistol a Boo, když se loni v květnu vydala za svým mužem, který v Queenslandu natáčel nový díl ságy Piráti z Karibiku. Případ vzbudil pozornost, až když herečku a její zvířecí miláčky vytofografoval jeden chovatel psů a snímky umístil na sociální síť. Následně vyšlo najevo, že Heardová při vstupu do země uvedla, že žádná zvířata neveze.

Její obhájce později tvrdil, že se domnívala, že potřebná povolení už před tím vyřešila Deppova asistentka.

Nicméně psi museli urychleně Austrálii opustit, načež Heardová prohlásila, že se do této země už nikdy nevrátí.

Austrálie má přísná hygienická pravidla co se týče dovozu zvířat, a psi přivezení z USA musí strávit deset dní v preventivní karanténě.

Reklama

Výběr článků

Načítám