Hlavní obsah

Macrona v Polynésii omotali věnci

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský prezident Emmanuel Macron se při návštěvě Francouzské Polynésie dočkal tradičního uvítání. Už na letišti ho přivítaly ženy v tradičních oděvech a všude mu dávali na krk tradiční věnce. Bylo jich tolik, že se v nich ztrácel. To vedlo k řadě žertů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Macron zmizel pod záplavou girlandVideo: Reuters

 
Článek

Nejvíce věnců dostal, když připlul na atol Manihy, který leží na severu Francouzské Polynésie. Macron pak při projevu oznámil, že v rámci programu pomoci bude postaveno 17 úkrytů pro obyvatele pro případ tajfunů.

Na projektu za 50 milionů eur se podílejí společně francouzská vláda a místní správa.

Starosta Johne Drollet pak upozorňoval na nebezpečí oteplování, kdy stoupání hladin oceánů ohrožuje jako první obyvatele atolů. „Nechceme být prvními francouzskými ekouprchlíky.“

Foto: Profimedia.cz

Na Emmanuela Macrona dávají na Tahiti další věnec

Macron zavítal do Francouzské Polynésie poté, co se účastnil zahájení Letních olympijských her v Tokiu. Byla to jeho první oficiální cesta do oblasti.

Dosud největší pozornost na ní vyvolalo jeho vyjádření o sobectví lidí odmítajících očkování a roušky. Nyní ale vše překonaly záběry Macrona zavaleného věnci. To vyvolalo řadu vtípků a komentářů na sociálních sítích.

Reklama

Výběr článků

Načítám