Hlavní obsah

Krvavý atentát v Kábulu: Nejméně 43 mrtvých a 83 zraněných

Kábul
Aktualizováno

Při sebevražedném atentátu v afghánském hlavním městě Kábulu během náboženského shromáždění přišly o život přes čtyři desítky lidí, některé zdroje uvádějí 50 mrtvých. Dalších 83 lidí bylo zraněno, napsala agentura DPA s odvoláním na mluvčího ministerstva zahraničí Vajdulláha Madšroha. Obětí může být ale ještě víc, protože dvacet zraněných je v kritickém stavu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Atentát v KábuluVideo: Reuters

 
Článek

Exploze zasáhla objekt, který se nachází na hlavní silnici, která vede k letišti a v němž se konají svatby. V úterý se zde konal náboženský obřad v souvislosti s narozením proroka Mohammeda, uvedl mluvčí kábulské policie Basir Mudžáhid. Sjeli se na něj duchovní z celého Afghánistánu a přítomna byla i veřejnost.

Foto: Omar Sobhani, Reuters

Afghánští policisté pobéž místa útoku.

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil.

Již v minulém týdnu se v Kábulu stal sebevražedný atentát, během něhož zahynulo šest lidí a další dvě desítky byly zraněny. Útočník se odpálil v blízkosti demonstrace příslušníků menšinového etnika Hazárů, kteří při svých protestech v posledních dnech požadují zlepšení bezpečnostní situace v oblastech, kde žijí. Mezi oběťmi jsou policisté i civilisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám