Hlavní obsah

Krejčíř unikl pokusu o vraždu, střílela na něj dálkově ovládaná zbraň

Johannesburg
Aktualizováno

Český kontroverzní podnikatel Radovan Krejčíř unikl v jihoafrickém Johannesburgu pokusu o vraždu. Informují o tom ve středu média v JAR. Podle Krejčíře na něj začala pálit dálkově ovládaná zbraň umístěná v automobilu zaparkovaném před jeho kanceláří v Bedfordview.

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Článek

Krejčíř vypověděl, že krátce poté, co zaparkoval svůj vůz, na něj spustilo dálkově ovládané zařízení s 12 hlavněmi umístěné v červeném VW Polo palbu. Vůz, z něhož střelba vycházela, následně vzplál.

"Když jsem vystupoval z auta, tak se z vedlejšího vozu ozval velmi hlasitý zvuk... pak přišla střelba," řekl Krejčíř pro server Eye Wittness News. Podle něj byla dálkově ovládaná zbraň umístěna za zadní registrační značkou červeného volkswagenu Polo a vyšly z ní asi dvě desítky střel. Vůz, ve kterém nikdo neseděl, pak začal hořet.

"Projektily zasáhly vozidlo (Krejčíře) na straně řidiče, postranní okénko a zadní okénko, zůstalo po nich několik otvorů. Není známo, kdo zařízení spustil a kdo vozidlo na místě zaparkoval," citoval server Times Live mluvčího policie Lungela Dlaminiho. Ten potvrdil, že se policie případ vyšetřuje jako pokus o vraždu.

Krejčíř vyvázl bez zranění, ale otřesen. Místní média připomínají jeho blízké kontakty s nedávno zavražděným mafiánským bossem Cyrilem Beekou.

Foto: 2oceansvibe.com

Otisk stránky serveru 2oceansvibe.com

Soud v JAR těchto dnech rozhoduje o vydání Krejčíře do České republiky. Uprchlý podnikatel byl loni na podzim v Česku nepravomocně odsouzen k 11 letům vězení za více než půlmiliardový daňový únik. Do Jihoafrické republiky přiletěl na falešný pas ze Seychel poté, co české policii unikl v roce 2005 při domovní prohlídce.

Reklama

Výběr článků

Načítám