Hlavní obsah

Krejčíř se z vazby nedostane, soud mu zakázal odvolání

Johannesburg
Aktualizováno

Uprchlý podnikatel Radovan Krejčíř, který v Jihoafrické republice čelí podezření z únosu a pokusu o vraždu, musí zůstat ve vazbě. Rozhodl o tom v pátek vrchní soud v Johannesburgu svým verdiktem, že se Krejčíř proti jeho čtvrtečnímu rozsudku nemůže odvolat. O soudním rozhodnutí informovala na Twitteru novinářka Amanda Watsonová.

Foto: Novinky.cz s použitím ČTK/AP a ČTK

Radovan Krejčíř

Článek

Soudkyně Leoni Windellová už ve čtvrtek připustila, že Krejčíř by po propuštění na kauci mohl ovlivňovat svědky, anebo dokonce ze země utéct, ačkoliv nemá platný pas. [celá zpráva]

Krejčíř u soudu nižší instance, který jeho propuštění z vazby zamítl jako první, nabízel kauci 50 000 randů (zhruba 93 000 korun).

Podnikatel, jenž byl v ČR, odkud utekl, odsouzen k 10,5 roku vězení za půlmiliardový daňový únik, čelí obvinění z pokusu o vraždu svého drogového kurýra. Toho měl vyslat se zásilkou 25 kilogramů pervitinu do Austrálie, ale kurýr se ztratil i se zbožím.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Spolu s Krejčířem policie vyšetřuje tři bývalé příslušníky elitního policejního útvaru Jestřábi. Ty ale soud na kauci z vazby propustil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám