Hlavní obsah

Kohout před nelegálním zápasem zabil svého majitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K tragické události došlo během nelegálních kohoutích zápasů v indickém státě Telangána. O život přišel majitel jednoho z kohoutů, který utrpěl vážná zranění, jež mu způsobily ostré čepele připevněné na těle zvířete.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při kohoutích zápasech mají ptáci na nohách kovové bodákyVideo: Reuters

 
Článek

Pětačtyřicetiletý Thangulla Satish připravoval svého kohouta na boj v nelegálních zápasech. Během nich mají kohouti na ostruhách připevněné velmi ostré čepele a bodáky, kterými proti sobě bojují. Vyplašený kohout se před zápasem pokusil o úprk, čemuž chtěl jeho majitel zabránit.

Satish při boji s kohoutem utrpěl v rozkroku bodnořezné rány od čepele zhruba sedmicentimetrového nože. Ačkoliv byla muži okamžitě poskytnuta pomoc, při převozu do nemocnice zemřel v důsledku vykrvácení.

Kohouta později odchytila policie a zvíře převezla na farmu, uvedla BBC. Pořadatelé a účastníci akce nyní čelí obvinění ze zabití, nelegálního sázení a pořádání nelegálních zvířecích soubojů. Podle policie bude kohout u soudu předveden jako důkaz.

Inda zabil kohout na zakázaných zápasech

Svět

Kohoutí zápasy byly v Indii zakázány už v roce 1960, přesto se zejména na venkově těší velké oblibě. Za tři dny zápasů během hinduistického svátku Sankranti v půlce ledna navíc lidé prosázejí odhadem v přepočtu 300 milionů korun, uvedl server Independent. Protože jsou do zápasů zapojeni i místní politici, policie nad jejich pořádáním často přivírá oči.

Během zápasů dochází ke zraněním a smrtím kohoutů, zřídka k újmě přijde i člověk. Poslední zaznamenaný smrtelný incident se odehrál v Indii vloni, kdy ve státě Andhrapradéš přišel o život padesátiletý muž, kterého kohout pořezal na břiše.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám