Hlavní obsah

Inda zabil kohout na zakázaných zápasech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Kohout s nasazenými kovovými čepelemi na ostruhách zabil Inda na zakázaných kohoutích zápasech v indickém státě Andrapradéš. List The Independent uvedl, že pták muže pořezal čepelemi na břiše.

Foto: Profimedia.cz

Kohoutí zápasy

Článek

Podle místních médií držel v rukou padesátiletý Saripalli V. Rao minulý týden kohouta, kterého chtěl pustit do arény ve vesnici Pragadavaram. Pták se najednou vyplašil, začal se ohánět pařáty a pořezal muže na břiše. Kohout už měl na nohou nasazené čepele, jimiž se ptáci pro zápasy vyzbrojují, aby byly jejich údery vražednější.

Raa hned odvezli do nemocnice, otec tří dětí však při převozu zemřel. List Independent neuvedl přesnou příčinu úmrtí muže, podle americké stanice CNN dostal mrtvici.

Kohoutí zápasy jsou v Indii zakázané na základě zákona proti krutosti na zvířatech z roku 1960. Přesto se dál pořádají, protože jsou velmi oblíbené a sázky na ně dosahují astronomických výšek. Za tři dny zápasů během hinduistického svátku v půlce ledna lidé odhadem prosázejí v přepočtu 300 milionů korun, uvedl Independent. Protože jsou do zápasů zapojeni i místní politici, policie nad jejich pořádáním přivírá oči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám