Hlavní obsah

Kanibala, který pil krev dívek, rozsekali na Papui-Nové Guineji vesničané

Čtyřicetiletého kanibala Stephena Tariho ubili a rozsekali vesničané v odlehlé oblasti na severu Papuy-Nové Guineje v provincii Madang poté, co tento týden zabil jednu ženu a pokusil se zabít další. V pátek o tom informoval to list Daily Mail. Už dříve přitom zabil nejméně tři dívky, jejichž krev vypil. Posledních šest měsíců byl na útěku, protože se mu podařilo uprchnout z vězení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Yahoo Maps

Článek

Neúspěšný student Bible, který si říkal Černý Ježíš a označoval se za skutečného Krista, si svými kázáními dokázal mnoho následovníků, kteří nosili bílý šat. Šest tisíc jich vedl horami, ovšem čelil obvinění, že na cestě znásilnil a zabil tři dívky, jejichž krev vypil před očima jejich matek.

Mladé následovnice označované za květinové dívky odvedl do chýše, kde jim podřízl hrdlo. Krev jedné z nich dokonce dal vypít její matce.

Policii se ho nedařilo dopadnout, protože ho chránili jeho následovníci ozbrojení nejen kopími a luky se šípy, ale také puškami. Nakonec ho v roce 2007 chytili obyvatelé jedné z vesnic a předali do rukou spravedlnosti.

Před třemi lety byl odsouzen za tři znásilnění, protože vraždy a kanibalské praktiky se mu nepodařilo dokázat. Před šesti měsíci utekl z vězení. V zemi začal platit nový zákon, že trest smrti mohou dostat lidé nejen za vraždu, ale i za znásilnění, a Tari se obával, že bude popraven.

Po útěku se se svými  věrnými následovníky ukrýval v džungli, kde pokračoval v bizarních kultovních praktikách.

Cesty v džungli

Vzhledem k tomu, že oblast je odlehlá, vrchní superintendant Sylvester Kalut nebyl schopen říci, že Černý Ježíš skutečně zabil další ženu, jak je mu připisováno. Vesnice, kde byl ubit, leží několik kilometrů od nejbližšího města a je přístupná pouze pěšky cestami prosekanými v džungli.

Jeho smrt je však potvrzená a bude pohřben poté, co bude jeho tělo ohledáno.

Spolu s ním byl zabit i jeden z jeho přisluhovačů.

Reklama

Výběr článků

Načítám