Hlavní obsah

Kamery zachytily výbuch restaurace v Číně. Zemřeli nejméně tři lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Při výbuchu v čínském městě Šen-jang na severovýchodě země zahynuli ve čtvrtek nejméně tři lidé. Dalších zhruba 30 osob je zraněno, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Restaurací v Číně otřásla mohutná exploze plynu, zachytily ji kameryVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Exploze nastala v restauraci a úřady prověřují její příčiny. Podle deníku South China Morning Post však vyšetřovatelé prověřují domněnku, že za výbuch může únik plynu.

Podle fotografií z místa exploze byl interiér restaurace zcela zdemolován. Škody jsou patrné i na okolních domech.

Podle některých uživatelů sociálních sítí byl výbuch silný jako zemětřesení, napsala agentura EFE. Na místě zasahovalo přes 100 hasičů.

Výbuch plynu v Číně zabil 12 lidí. Nemocnice mají nedostatek krve na záchranu desítek zraněných

Svět

Exploze způsobené únikem plynu nejsou v Číně ojedinělé. Na vině bývá obvykle nedostatečné dodržování bezpečnostních norem, špatná údržba a korupce mezi úředníky.

V červnu letošního roku zemřelo kvůli explozi plynu v čínském městě Š'-jen v provincii Chu-pej nejméně 25 lidí. V roce 2015 si série výbuchů v severočínském přístavním městě Tchien-ťin vyžádala 173 životů.

O dva roky dříve ve městě Čching-tao ve východočínské provincii Šan-tung explodoval ropovod, při neštěstí zemřelo přes 60 lidí.

Foto: Newsflare, AP

Restaurací v Číně otřásla mohutná exploze plynu, zachytily ji kamery

Reklama

Výběr článků

Načítám