Hlavní obsah

Kaddáfí prohlašuje, že je v Libyi připraven zemřít mučednickou smrtí

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Triplis

Svržený libyjský vůdce Muammar Kaddáfí v úterý ve zvukovém poselství znovu zopakoval, že se nachází na území Libye. Prý je připraven ve své vlasti zemřít jako mučedník, uvedl australský web news.com.au.

Článek

"Měli byste vědět, že jsem stále v zemi s vámi. Lžou, když říkají, že je Kaddáfí ve Venezuele, v Nigeru. Jsem mezi svým lidem a v příštích dnech bude tato klika agentů v šoku," pohrozil Kaddáfí v projevu, o němž informovala internetová stránka televizní stanice věrné bývalému režimu, kterou je Alibíja.

"Hrdinové vytrvali v odporu a padli jako mučedníci,“ řekl Kaddáfí v projevu, který vysílalo rádio ve vzdorujícím Bání Valíd, a dodal: "My také moc čekáme na mučedníka."

Kaddáfí se v projevu obracel na příslušníky jednoho z největších libyjských kmenů Varfálla, který v Baní Valídu bojuje proti silám nového libyjského vedení: „Ve svém džihádu napodobujete hrdinské činy svých předků.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám