Hlavní obsah

K sobotnímu pumovému útoku v Ugandě se přihlásil IS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kampala

K sobotnímu výbuchu bomby v baru v Ugandě se přihlásil Islámský stát (IS). Při útoku v ugandské metropoli Kampale přišla o život 20letá servírka a tři lidé utrpěli zranění. Dva ze zraněných jsou podle policie v kritickém stavu. V noci na pondělí o tom informovala agentura Reuters.

Foto: Ronald Kabuubi, Reuters

Sanitka odváží zraněné po explozi v ugandském hlavním městě Kampale.

Článek

Islámský stát v prohlášení zveřejněném v neděli pozdě večer na sociální sítí Telegram uvedl, že její členové nechali explodovat výbušné zařízení v baru, kde se sešli „členové a špehové křižácké ugandské vlády”.

Podle policie mají čin na svědomí tři lidé, kteří se vydávali za zákazníky. Objednali si na baru jídlo a pití, načež pod stolem nechali igelitovou tašku s podomácku vyrobenou bombou. K explozi došlo krátce poté, co z podniku odešli.

Britská vláda před týdnem varovala, že pravděpodobnost teroristického útoku v Ugandě je vysoká. Britské občany ve východoafrické zemi, kde k podobným útokům dochází zřídka, vyzvala k opatrnosti. Ugandský prezident Yoweri Museveni na Twitteru označil explozi – ještě před zveřejněním prohlášení IS – za terorismus.

Reklama

Výběr článků

Načítám