Hlavní obsah

Japonsko kvůli tajfunu ruší železniční i letecké spoje

Tokio
Aktualizováno

Letecké společnosti v Japonsku před očekávaným víkendovým úderem tajfunu Hagibis ruší spoje, přestanou jezdit i rychlovlaky, oznámila to japonská agentura Kjódó. Tajfun se přiblíží k japonskému pobřeží dnes večer, v sobotu by pak mohl vstoupit nad pevninu. Ohrožen je východ a sever ostrovní země včetně metropole Tokia.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tajfun Hagibis rozbouřil moře u JaponskaVideo: AP

 
Článek

Rychlovlaky šinkanzen mezi Tokiem a Nagojou budou v sobotu odřeknuty, spoje z Nagoje do Ósaky pak budou výrazně omezeny. Utlumena bude také běžná železniční doprava v oblasti Tokia. Aerolinky All Nippon Airways v sobotu zrušily většinu letů z letišť Haneda a Narita, která obsluhují Tokio, ke stejnému kroku přistoupila i letecká společnost Japan Airlines.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Informace o zrušení vlakového spojení

Japonský premiér Šinzó Abe pověřil jednotlivé ministry, aby kvůli tajfunu podnikli nezbytná přípravná opatření. Úřady již vyzvaly obyvatele, aby ohrožené oblasti opustili s předstihem a aby se zásobili potravinami a vodou.

Foto: ČTK/AP

Satelitní záběr tajfunu Hagibis blížícího se k Japonsku

Pořadatelé mistrovství světa v ragby kvůli tajfunu už ve čtvrtek zrušili sobotní zápasy Anglie s Francií a Nového Zélandu s Itálií. Týmům se do tabulky započítá výsledek 0:0, za který oba dostanou dva body.

Foto: Issei Kato, Reuters

Informace o zrušení tréninků na závod F1 v Japonsku

Zrušeny byly také tréninky na nedělní závod Formule 1 v zemi.

Podle meteorologů může Hagibis udeřit v regionu Tókai, jehož součástí je i Nagoja, i v oblasti metropole vichrem o rychlosti až 220 kilometrů v hodině. Do nedělního rána zde může napršet přes 80 centimetrů.

Foto: Toru Hanai, ČTK/AP

Vlny vzduté tajfunem Hagibis bičují přístav v japonském městě Kiho.

Hagibis k východnímu japonskému pobřeží míří rychlostí 25 kilometrů v hodině, doprovází ho vítr o rychlosti až 252 kilometrů v hodině. Zatímco v sobotu živel potrápí ostrov Honšú, v neděli se přiblíží k ostrovu Hokkaidó.

Reklama

Výběr článků

Načítám