Hlavní obsah

Indičtí manželé dostali za vraždu čtrnáctileté dcery doživotí

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Trest doživotního vězení uložil v úterý soud v indickém Ghazijabádu manželům za to, že podřízli hrdlo své čtrnáctileté dceři. Podle žalobců tak učinili proto, že ji objevili v kompromitující situaci s rodinným sluhou z Nepálu. Soudce při vynesení rozsudku také kritizoval policii za chyby při vyšetřování.

Foto: Stringer, ČTK/AP

Manželé Radžíš a Nupur Talwarovi přijíždějí k soudu.

Článek

„Rodiče jsou těmi nejlepšími ochránci svých dětí. Taková je lidská přirozenost. V dějinách lidstva se ale najdou výjimečné případy, kdy se otec a matka stanou vrahy vlastních potomků,“ citoval server BBC slova soudce Šjama Lala.

Aaruši Talwarová byla nalezena mrtvá ve svém pokoji rodinného domu v květnu 2008. Měla proříznuté hrdlo a poranění hlavy. Policie původně podezírala z vraždy nepálského sluhu Hemrádže, ale když ho našli na druhý den na střeše domu mrtvého, podezření se obrátilo na otce.

Zvraty ve vyšetřování

Vyšetřovatelé však později chtěli jeho stíhání zastavit. V policejním protokole je uvedeno vysvětlení, že dcera vedla nemorální život.

Policejní postup vyvolal veřejné pobouření. Indická společnost zůstává rozdělena podle kast a práva žen v ní bývají nezřídka porušována.

Postup policie v úterý kritizoval soudce. Na základě nepřímých důkazů už v pondělí rozhodl, že dentisté Radžíš a Nupur Talwarovi jsou vinni z vraždy své jediné dcery, zničení důkazů a maření vyšetřování. [celá zpráva]

Žalobci požadovali pro manžele trest smrti, soud nakonec udělil doživotí. Obhájci Talwarových se plánují proti verdiktu odvolat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám