Hlavní obsah

Indičtí rodiče zabili jedinou dceru, přistihli ji se sluhou

Dillí

Indický soud v Ghazijabádu nedaleko Dillí v pondělí uznal vinnými rodiče, že v roce 2008 zabili svou čtrnáctiletou dceru. Případ vyvolal v zemi velkou pozornost a ukázal, nakolik v Indii přetrvává kastovní systém, poznamenala BBC.

Indická pořádková policie

Článek

Po vynesení verdiktu rodiče uvedli, že byli odsouzeni za čin, který nespáchali.

Jediná dcera dentistů Radžíše a Nupur Talwarových byla nalezena 16. května 2008 mrtvá v jejich domě. Aaruši ležela ve své ložnici sousedící s ložnicí rodičů. Měla proříznuté hrdlo a smrtelné zranění hlavy. Podezření hned padlo na sluhu rodiny Hemrádže. Vše se však změnilo, když o den později nalezli jeho mrtvé tělo na střeše domu Talwarových.

Policie: Oběť ztratila morálku

Otec byl zadržen 23. května. Žalobci obvinili rodiče, že zabili dceru ve vzteku, když ji nalezli v kompromitující pozici s Hemrádžem. Policisté dceru popsali jako děvče, které ztratilo morálku, bavilo se s chlapci, a dokonce občas přespávalo mimo domov. To pobouřilo organizace na ochranu ženských práv a dětí.

Už v červenci 2008 byl ale zubař propuštěn na kauci a v prosinci 2010 policisté dokonce uvažovali o odložení případu pro nedostatek důkazů.

Hněv části veřejnosti se obrátil proti rodičům a otec byl v lednu 2011 na cestě k soudu napaden mužem, který neměl s případem nic společného. Po ráně sekáčkem mu zůstala na tváři jizva.

Případ se ale vlekl, protože rodiče vinu vehementně popírali, a policie hledala další podezřelé, než se vrátila k rodičům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám