Hlavní obsah

Indickou studentku v autobusu hromadně znásilnili

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí
Aktualizováno

Indická policie vyšetřuje případ hromadného znásilnění 23leté studentky na palubě autobusu v hlavním městě Dillí. Dívka autobusem cestovala v neděli v noci se svým přítelem. Útočníci pár svlékli, dívku znásilnili, pak oba zbili a vyvlekli z autobusu ven, uvedla stanice BBC. Napadená žena je v kritickém stavu.

Foto: Profimedia.cz

Dillí. Ilustrační foto

Článek

Dvojice se autobusem neznámého soukromého dopravce vracela z kina domů, když na ně zaútočila skupina nejméně čtyř mužů. Podle některých zpráv byl mezi útočníky i personál autobusu. Pár skončil v nemocnici, mladá žena stále bojuje o život.

Případ vyvolal pobouření po celé zemi. V Dillí lidé demonstrovali v ulicích a zapalují svíce za studentku. „Dost bylo řečí, ženám by se mělo dostat bezpečí“ či „Je čas na to, stydět se“, hlásaly novinové titulky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Studenti v Dillí vyšli do ulic na podporu znásilněné dívkyVideo: Reuters

„Je to šokující incident a odporný zločin,“ komentoval událost zástupce místní vlády.

 Gándhíová: Je to hanba

Napadenou v nemocnici v úterý navštívila i šéfka vládního Národního kongresu Sonia Gándhíová. Prohlásila pak, že by měla být přijata „co nejpřísnější opatření“ proti opakování podobných činů. „Je to hanba nás, kdo jsme odpovědní za bezpečnost v našich městech,“ dodala Gándhíová.

Incident vyvolal v řadách poslanců iniciativu za zavedení trestu smrti.

Policejní vyšetřovatel Čhaja Šarma vyzval svědky, aby se přihlásili a pomohli identifikovat útočníky i majitele autobusu. Na tiskové konferenci ukázali záběry bílého luxusního vozu. Vyšetřovatelé zatím zatkli čtyři lidi včetně řidiče vozu, ale nadále pátrají po dvou osobách.

Dillí je nechvalně proslulé zločinností vůči ženám. Policie tam loni zaznamenala přes 550 znásilnění, což je výrazně více než v ostatních podobně velkých městech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám