Hlavní obsah

Francouzským vojákům padlým v Afghánistánu došla munice

Novinky, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzští výsadkáři, kteří padli před dvěma týdny v boji s příslušníky Tálibánu, měli málo munice. Uvádí to tajná zpráva Francouzské národní informační sekce, kterou ve středu zveřejnil týdeník Le Canard Enchaine.

Foto: Profimedia.cz

Francouzští vojáci v Afghánistánu

Článek

V analýze vypracované pro generální štáb sekce upozorňuje na nedostatečnou a nevhodnou výzbroj francouzských jednotek operujících v Afghánistánu. „Je normální, že profesionálové, kteří se pohybují v terénu několik dní, nemají munici už po prvním kontaktu s nepřítelem?“, ptá se dokument.

Podle francouzské rozvědky chyběly skupině, v niž přišlo o život deset mužů a dalších 21 utrpělo zranění, informace o terénu a jejímu přesunu ze základny na kontrolní stanoviště nepředcházela žádná operace rozvědky.

Týdeník cituje zdroj z ministerstva obrany, který potvrdil, že Tálibán nejméně pět parašutistů zajal a pak je popravil. „Během bojů, jež trvaly 26 hodin, měl Tálibán několik těl našich vojáků,“ uvedl zdroj.

Reklama

Související témata:

Související články

Deset Francouzů padlo po útoku Tálibánu

Bojovníci radikálního afghánského hnutí Tálibán v pondělí zabili v boji deset francouzských vojáků. Zaútočili na ně ve vesnici východně od Kábulu. Při útoku...

Výběr článků

Načítám