Hlavní obsah

Francouz, který se pokoušel překonat na veslici Atlantik, byl nalezen mrtev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětasedmdesátiletý Francouz Jean-Jacques Savin, který chtěl jako první člověk překonat na veslici Atlantik, byl nalezen mrtev. V sobotu to oznámil jeho podpůrný tým. Ten již dříve oznámil, že s dobrodruhem ztratil kontakt poté, co muž ve čtvrtek zapnul výstražný maják signalizující velké problémy. O smrti Savina informoval server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Jean-Jacques Savin ve své veslici

Článek

Na facebookové stránce expedice se objevilo krátké prohlášení potvrzující Savinovu smrt. „Bohužel oceán byl tentokrát silnější než náš přítel, který tolik miloval plachtění a moře,” uvedli spolupracovníci s tím, že Savinovo tělo bez známek života bylo nalezeno uvnitř kabiny jeho veslice.

Co přesně se stalo, není jasné.

Foto: Profimedia.cz

Jean-Jacques Savin

Při posledním kontaktu byl Savin severně od Madeiry a směřoval k azorskému městu Ponta Delgada, kde se chystal k opravě lodi. Měl problémy s elektrickými bateriemi a solárními panely.

Savin byl bývalý voják a v roce 2019 strávil v Atlantickém oceánu více než čtyři měsíce v plavidle, jež mělo tvar sudu a napříč se nechalo unášet jenom větrem a mořskými proudy.

Foto: Reuters

Savin při pokusu překonat Atlantik v sudu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám