Hlavní obsah

Exorcista zemřel po nepovedeném rituálu vymítání duchů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Colombo

Rituál, který měl vyhnat duchy z údajně strašidelného domu na okraji srílanského hlavního města, připravil o život místního exorcistu. Informovala o tom v pátek agentura AFP s odvoláním na policii.

Foto: Profimedia.cz

Mnoho obyvatel Srí Lanky věří na černou magii, čarodějnictví a exorcismus.

Článek

Dvaatřicetiletý Maxi Castro, kterého povolali obyvatelé domu, aby je zbavil zlých duchů, nejprve obětoval kočku, a pak se nechal pohřbít do mělkého hrobu. Z něj ho měli přihlížející vytáhnout ve chvíli, kdy jim dá znamení špičkou meče, který si s sebou vzal pod zem.

Když se ani po třech hodinách meč z hlíny nevynořil, rozhodli se lidé exorcistu vykopat, ale už nejevil známky vědomí. V nemocnici lékaři stanovili jeho smrt.

"Viděl jsem ho podobné rituály provádět v chrámu před šesti měsíci a pozval jsem ho, aby zbavil démonů můj dům," řekl místní rozhlasové stanici učitel Vasantha Bandara. "Řekl mi, že mě provází smůla, protože mi někdo v domě roztrousil popel z nebožtíka, ale že tímto rituálem zlé duchy zažene."

Zhruba 70 procent obyvatel Srí Lanky jsou buddhisté. Mnoho místních obyvatel ale věří také na černou magii, čarodějnictví a exorcismus, a velkou váhu přikládá rovněž astrologii. Astrologové rozhodují i o významných státních událostech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám