Hlavní obsah

Drahý soudruh vůdce Kim byl dojat, píší v KLDR o koncertu jihokorejských hvězd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pchjongjang

Nedělní koncert jihokorejských popových hvězd v severokorejském hlavním městě Pchjongjangu „hluboce dojal” vůdce KLDR Kim Čong-una. V pondělí to uvedla severokorejská státní agentura KCNA. Diktátor měl vyjádřit naději, že po akci nazvané Jaro přichází bude následovat i „úspěšný podzim”. Podzimní akce by se mohla konat v Soulu, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Koncert v KorejiVideo: Reuters

 
Článek

„Náš drahý soudruh vůdce řekl, že se jeho srdce dmulo a že byl hluboce dojat pohledem na to, jak jeho lid upřímně jásá a jak si prohlubuje znalosti jihokorejské populární kultury,” napsala severokorejská agentura.

Foto: Kcna, Reuters

Severokorejský diktátor Kim Čong-un s jihokorejskými umělci, kteří vystoupili v Pchjongjangu.

Kim na představení v pchjongjangském Velkém divadle přišel s manželkou Ri Sol-ču, sestrou Kim Jo-čong a devadesátiletým Kim Jong-namem, který je oficiálně nejvyšším představitelem KLDR.

Média Kim Čong-una zachytila, jak na koncertu tleská. Podle agentury AFP se představení jihokorejských umělců zúčastnil jako vůbec první severokorejský vůdce. Podle KCNA jim po koncertu „vyjádřil hluboké díky” a s některými umělci se i vyfotil.

Foto: Kcna, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un s chotí Ri Sol-ču sleduje představení jihokorejských umělců v Pchjongjangu.

Jihokorejští hudebníci, mezi nimiž je známý zpěvák Čo Jong-pchil a k-popová dívčí skupina Red Velvet, vystoupí v Pchjongjangu ještě v úterý.

K-pop je podle odborníků směsí západní populární hudby a energického asijského popu. Klade důraz na vizuální efekty a vstřebal prvky taneční hudby, elektropopu, hiphopu a současného r'n'b.

Foto: ČTK/AP

Severokorejský diktátor Kim Čong-un (vlevo) se svým ministrem kultury Pak Čun-nam kvitují vystoupení jihokorejských popových hvězd v Pchjongjangu.

KLDR je s Jižní Koreou od 50. let technicky stále ve válečném stavu, protože konflikt z let 1950 až 1953 byl ukončen pouze podpisem příměří, nikoli řádnou mírovou dohodou. Nedávná olympiáda, kde obě výpravy obou zemí při zahajovacím ceremoniálu nastoupily pod jednou vlajkou, a nynější koncerty podle světových médií představují naději na zlepšení vztahů mezi nimi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám