Hlavní obsah

Diplomat KLDR pohrozil Jižní Koreji "konečným zničením"

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženeva

Severokorejský diplomat v úterý na ženevské konferenci OSN o odzbrojení pohrozil Jižní Koreji "konečným zničením". Kromě toho varoval, že by Pchjongjang mohl po jaderném testu z minulého týdne podniknout "druhé a třetí kroky", informovala agentura Reuters.

Foto: ČTK/AP

Severokorejský vůdce Kim Čong-un s armádními veliteli

Článek

"Jak říká přísloví, malé štěně nemá strach z tygra. Nevyzpytatelné chování Jižní Koreje by jen předznamenalo její konečné zničení," varoval severokorejský diplomat Čon Jong-njong.

Dodal, že KLDR nedávno podnikla "rozhodný krok k sebeobraně", což podle něj byla jen reakce na vnějšího agresora. Pokud Spojené státy zaujmou vůči KLDR nepřátelský postoj, zemi prý "nezbude jiná možnost, než dále podniknout druhé a třetí silnější kroky".

Slova severokorejského diplomata okamžitě vyvolala kritiku zástupců dalších zemí včetně Jižní Koreje a Británie. "Nesmíme dovolit, aby tu zněly výroky odkazující na možné zničení členských států OSN," prohlásila britská diplomatka Joanne Adamsonová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám