Hlavní obsah

Dětem v karanténě pořídili nafukovací hrad, syna to stálo život

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve snaze zpestřit jim karanténu pronajali rodiče z Jihoafrické republiky svým dětem nafukovací hrad. Radovánky na zahradě však skončily tragicky, když jedenáctiletý chlapec upadl na kompresor a byl zasažen elektrickým proudem. I přes více než hodinovou snahu záchranářů se ho nepovedlo přivést zpět k životu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tragédie se odehrála v Rensburgu, předměstí jihoafrického města Heidelberg, v pondělí 6. dubna. Jak uvedl deník Daily Mail, který o nehodě s odkazem na jihoafrická média a policii informoval, manželé Paul a Rhodine de Beerovi chtěli, aby jejich dvě děti, pětiletá Anele a jedenáctiletý Pedre, měly během zákazu vycházení alespoň nějakou zábavu.

Na tři týdny proto pronajali velký nafukovací hrad, kde by si mohly jejich děti se svými kamarády hrát. V pondělí před devátou hodinou večerní se však rozpustilé dovádění změnilo v tragédii. Pedre se honil kolem hradu se svými kamarády a přepadl přes kompresor, který do hradu pumpoval vzduch.

Pedre de Beer

Přímo před zraky své matky se chlapec začal nekontrolovaně třást. Rhodine ho odtáhla z kompresoru a zavolala na tísňovou linku. Záchranáři na místě bojovali o chlapcův život nejméně hodinu, bohužel neúspěšně.

Manželé z pochopitelných důvodů odmítli tragédii komentovat, vyjádřila se proto jejich rodinná přítelkyně.

Skákací hrad vzal vítr, tříletá dívka spadla dolů a zemřela

Svět

„Paul a Rhodine jsou zničeni a Anele je v šoku ze ztráty svého staršího bratra. Hrad se zdál pro děti jako skvělý nápad,“ uvedla přítelkyně. „Musel tam být zkrat nebo něco takového, protože vás přece nezabije, když se kompresu jen dotknete, ne?“ dodala žena.

Jak k úmrtí chlapce přesně došlo, není dosud jasné, všechny části nafukovacího hradu policie dovezla k dalšímu prozkoumání.

Reklama

Výběr článků

Načítám