Hlavní obsah

Desítky zabitých velitelů naházeli pohraničníci v Bangladéši do jámy

Novinky,
DHÁKA

Téměř šest desítek těl našli v masovém hrobě zaházeném hlínou a listím bangladéšští vojáci prohledávající velitelství pohraničníků BDR v Dháce, které načas ovládli vzbouřenci nespokojení s platem. Počet obětí vzpoury, která skončila ve čtvrtek, je už téměř sto, napsala stanice BBC.

Foto: Reuters

Hasiči vytahují tělo zabitého důstojníka z kanálu.

Článek

V masovém hrobě za kasárnami bylo podle BBC nalezeno 58 těl. „Těla byla pohřbena v provizorním hrobě u velitelství BDR,“ uvedl plukovník Reazul Karim, který velí silám rychlé reakce, jež nakonec vzpouru pohraničníků potlačily.

Další důstojník Abu Naim Šahidulláh sdělil, že bylo nalezeno několik masových hrobů a vojáci z nich vytahují desítky těl, z nichž se některá už rozkládají. „Vytahujeme stále další těla, takže nemůže poskytnout přesná čísla," dodal.

Už dříve bylo na místě vzpoury nalezeno 22 těl důstojníků a celkový počet obětí dvoudenních bouří je téměř sto. Padlo také sedm vzbouřenců a zahynuli čtyři civilisté.

Vzpoura začala ve středu, když velící důstojníci odmítli zvýšit pohraničníkům platy. Ti důstojníky zamkli a stříleli do nich . „Byl jsem trefen sedmkrát a měl jsem štěstí, že jsem zůstal naživu,“ uvedl Syed Kamruzzaman. Podle něj šlo o krvavou vraždu.

Vzpoura byla potlačena ve čtvrtek. Vláda nabídla amnestii těm vzbouřencům, kteří se nepodíleli na organizaci vzpoury a nevraždili velitele. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám