Hlavní obsah

Data o mezinárodním terorismu unikla Japoncům na internet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

V Japonsku unikly na internet citlivé informace o mezinárodním terorismu, oznámila tamní média. Přes sto dokumentů obsahuje osobní data lidí spolupracujících s vyšetřovateli, i cizinců v Japonsku, kteří jsou v hledáčku policie.

Foto: Profimedia.cz

Dokumenty na internet unikly především třetímu zahraničnímu oddělení tokijské metropolitní policie. Ilustrační foto

Článek

Dokumenty unikly třetímu zahraničnímu oddělení tokijské metropolitní policie, které má na starosti mezinárodní terorismus, a dvěma dalším oddělením. Některé informace pocházejí od americké služby FBI.

Většina dokumentů se vztahovala k letům 2004 až 2010 a obsahovala informace o více než 600 lidech. Dokumenty ve formátu pdf mimo jiné zmiňovaly jména a adresy japonských vyšetřovatelů, jejich spolupracovníků i podezřelých a sledovaných osob.

Policie únik vyšetřuje. Panují obavy, že událost by mohla mít vliv na bezpečnost summitu Rady pro ekonomickou spolupráci Asie a Tichomoří (APEC) v Jokohamě, kterého se v polovině měsíce zúčastní šéfové vlád 21 zemí včetně amerického prezidenta Baracka Obamy.

Reklama

Výběr článků

Načítám