Hlavní obsah

Čtyři nově nakažení poslali celý dvoumilionový Auckland do karantény

– Auckland
Novinky, jem

Pouhé čtyři nové případy nákazy koronavirem v jedné rodině stačily k tomu, aby byla v téměř dvoumilionovém novozélandském městě Aucklandu vyhlášena karanténa. Té předcházela nákupní horečka. Podpořilo ji nařízení premiérky Jacindy Ardernové, aby počínaje středečním polednem lidé po 72 hodin nevycházeli ze svých domovů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na největší novozélandské město Auckland byla uvalena karanténaVideo: Reuters

 
Článek

Lidé v Aucklandu mají pokud možno zůstat doma a nechodit do práce ani do školy. Zavřené zůstanou restaurace, bary a velká část obchodů. Omezena jsou také setkání více než deseti lidí.

Občané proto vzali v úterý večer útokem obchody s potravinami a dalším zbožím rychlé spotřeby. Fronty a zmatky se tvořily přesto, že úřady ujišťují, že supermarkety zůstanou zásobeny a otevřeny děj se co děj.

Nákaza koronavirem, který způsobuje onemocnění covid-19, se na Novém Zélandu objevila po více než třech měsících. Úřady ale nechtějí nechat nic náhodě a ve zbytku země kromě Aucklandu platí povinná sociální zdrženlivost a zákaz velkých společenských akcí.

Zatajila koronavirus a vydala se letadlem na pohřeb. Onemocněly desítky členů rodiny

Koronavirus

K panice v Aucklandu mohlo podle Daily Mailu přispět i to, že nikdo z nakažených nebyl v nedávné době v zahraničí, a zdroj nákazy tedy musí být  přímo v zemi. Hrozí proto komunitní šíření.

Reklama

Výběr článků

Načítám