Hlavní obsah

Čínský Šen-čen chce zakázat jíst psí a kočičí maso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šen-čen

Šen-čen ležící u Hong-kongu se může stát prvním městem v Čínské lidové republice, kde bude zakázáno konzumovat psí a kočičí maso. Návrh příslušné vyhlášky zveřejnila radnice v době, kdy se kvůli koronaviru zakazuje jíst maso divokých zvířat, uvedl ve čtvrtek list The Guardian.

Foto: Tyrone Siu, Reuters

Poražení psi na festivalu psího masa v Ju-linu

Článek

Čínský Národní lidový kongres v pondělí vydal nařízení zakazující kvůli koronavirové infekci Covid-19 konzumovat zvěřinu a dále omezil obchod s divokými zvířaty. Šen-čenská radnice toho využila a přišla a návrhem zakázat konzumaci psů a koček. Důvodem ale není epidemie koronaviru, ale změna vztahu ke zvířatům a zvláštní vztah lidí k domácím mazlíčkům.

Hanoj vyzývá obyvatele, aby přestali jíst psí maso

Cestování

Konzumace psího a kočičího masa je přitom docela běžná jak v provincii Kuang-tung, kde Šen-čen leží, tak i v sousedním Kuang-si a na severovýchodě Číny.

Wendy Higginsová, která stojí v čele organizace za humánní společnost HSI, uvedla: „Pojídání psů se stává v Číně stále kontroverznější a provázejí je časté násilné střety mezi zloději psů a jejich majiteli. V Číně narůstá hlasitý odpor proti obchodu se psím a kočičím masem a lidé v Číně stále častěji berou psy jako své druhy než jako kulinářský objekt.“ Podle HSI se ročně zabije na maso 10 až 20 milionů psů, mnozí jsou ukradeni nebo odchyceni na ulici.

Na festivalu psího masa porazili deset tisíc psů

Svět

K návrhu vyhlášky se může až do 5. března vyjadřovat veřejnost. Termín projednání není ještě stanoven.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám