Hlavní obsah

Chudinská čtvrť Manily hořela šest hodin

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manila

Šest hodin hořelo předměstí filipínského hlavního města Navotas. Požár si vyžádal nejméně dvě oběti, uvedl web Manilla Bulletin. Nejméně 4000 lidí přišlo o střechu nad hlavou, uvedla ČTK.

Článek

Požár propukl ve čtvrtek kolem šesté večer. Rychle se rozšířil na celou čtvrť. Kromě značných škod na majetku si vyžádal život osmileté dívky, která se snažila utéci, zakopla a způsobila si úraz na hlavě. Druhou obětí je žena, která se před plameny snažila uniknout skokem do vody, uvedl velitel hasičů z Navotas José Zaldy Bajado. Její tělo bylo objeveno v manilské zátoce. Nadále je pohřešován desetiletý chlapec.

Bajado také uvedl příčinu požáru. Vznikl v domě Rufa Lagarase, který přenášel benzín v plastovém kanystru kolem kamínek, který vedle nich postavil. Benzín pak začal hořet. Lagaras utrpěl vážné popáleniny a skončil v nemocnici.

Požár se rychle šířil, protože přístřeší a domky, z nichž některé jsou nad vodou, jsou postaveny z lehkých, snadno hořlavých materiálů. Navíc mnozí obyvatelé se živí rybolovem a doma mají benzín pro své čluny.

Foto: Cheryl Ravelo, Reuters

Filipínec plave se svým prasetem mezi troskami čtvrtě Navotas.

Podle Bajada přišlo o střechu nad hlavou 1500 rodin, ČTK uvedla 4000 lidí. Tito lidé jsou nouzově ubytování v místní střední škole a sportovním centru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám