Hlavní obsah

Chávez se po operaci zotavuje, denně jej navštěvuje Castro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Venezuelský prezident Hugo Chávez po úterní operaci opět plně kontroluje svůj psychický stav. Po operaci již hovořil s dětmi a u lůžka jej denně navštěvuje někdejší kubánský vůdce Fidel Castro, informovala agentura AP.

Foto: Reuters

Hugo Chávez

Článek

Zatím není jasné, kdy by se mohl vrátit zpět do Venezuely. Venezuelský ministr informací Ernesto Villegas soudí, že by to mohlo být brzy.

"Jsme přesvědčeni, že prezident Chávez zde bude, aby mohl 10. ledna převzít úřad," řekl Villegas. Chávez v říjnových volbách obhájil další mandát hlavy státu, přísahu by měl složit právě v tomto lednovém termínu.

Fidel Castro navštěvuje zotavujícího se Cháveze denně, aby mu poskytl rodinnou oporu a kuráž, řekl venezuelský ministr pro vědu a technologie Jorge Arreaza. Cháveze s Castrem pojí dlouholeté přátelství, venezuelský levicový prezident ho v minulosti opakovaně označil za otce a rádce.

Venezuelská hlava státu byla na Kubě kvůli rakovině operována již počtvrté. Osmapadesátiletý Chávez zde podstoupil od loňského června několik chemoterapií a ozařování kvůli blíže neupřesněné rakovině v pánevní oblasti. Podrobnosti o typu tumoru a místě, které je rakovinou postiženo, zůstává ale tajemstvím.

Reklama

Související články

Chávezovu operaci zkomplikovalo krvácení

Šestihodinový operační zákrok, jemuž se tento týden na Kubě podrobil venezuelský prezident Hugo Chávez, zkomplikovalo krvácení. Ve čtvrtek to prohlásil ministr...

Výběr článků

Načítám