Hlavní obsah

Čecha, který se přiznal k vraždě přítelkyně, budou soudit v Indii

Dillí

Devatenáctiletý Čech, který se v indickém státě Góa doznal k vraždě své o pět let starší české přítelkyně, zůstává v Indii do neděle ve vazbě. Soudit ho budou v Indii, uvedla mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová, protože ČR nemá s Indií uzavřenou dohodu o vydávání občanů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„S Indií nemáme uzavřené smlouvy, díky kterým bychom mohli požadovat vydání podezřelého či případně odsouzeného muže. Můžeme se nicméně pokusit dojednat speciální smlouvu konkrétně pro tento případ,” uvedla Grohová.

Podle českého velvyslanectví v Dillí hrozí muži v případě prokázání viny až doživotní trest vězení. [celá zpráva]

Zavražděnou českou turistku našla policie v noci na středu v penzionu u pláže Baga  ve státě Góa. Měla bodná zranění na hrudi a řeznou ránu na krku. [celá zpráva]

Indické úřady podle listu The Times of India zatím nepovolily pitvu těla zemřelé ženy s tím, že nejprve musí dojít k jeho identifikaci. Podle indických médií nelze spoléhat na identifikaci přítelem zavražděné, protože ten figuruje v případu jako hlavní podezřelý.

„Žádné jiné přátele ani příbuzné tady zemřelá nemá,” prohlásil policejní inspektor v Kalangutu. Policie se kvůli ověření totožnosti zemřelé ženy obrátila na velvyslanectví České republiky, dodal list.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám