Hlavní obsah

Buddhistický mnich si na gilotině usekl hlavu pro lepší příští život

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok

Osmašedesátiletý thajský buddhistický mnich Thammakorn Wangpreecha spáchal 15. dubna bizarní sebevraždu u chrámu Wat Phu Hin. Sestrojil si gilotinu, která mu usekla hlavu. V dopise na rozloučenou napsal, že touto obětí chce dosáhnout lepšího postavení v příštím životě, uvedla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Buddhistický mnich si sám sťal hlavu na gilotině, pro štěstí Video: Newsflare, AP

 
Článek

Sebevraždu spáchal vedle sochy Buddhy, který drží svou vlastní uťatou hlavu. Tělo našel jeho synovec Booncherd Boonrod. Vedle oběti byl i dopis, ze kterého plynulo, že tento čin plánoval pět let. Jeho přáním bylo nabídnout svou hlavu a svou duši, aby mu pán pomohl při reinkarnaci a on se v příštím životě zrodil jako vyšší duchovní bytost,“ uvedl synovec.

Mnich v chrámu pobýval jedenáct let. Jeho vedení informoval, že odchází z mnišského stavu. Nesdělil mu však, co má v úmyslu.

Po smrti mnicha přišlo do chrámu na 300 místních věřících, aby připravili jeho pohřební obřad. Tělo leželo v rakvi, hlava byla ve džbánu. Pak věřící vše odnesli do lesa, kde jeho pozůstatky spálili.

Socha Buddhy při slavnostním odhalení zavalila thajského duchovního

Svět

Jeden z lidí, který mnicha uctíval, řekl: „Plánoval to pět let. Nyní dosáhl svého cíle a osvícení.“

I když má mnich své následovníky, thajská Národní kancelář pro buddhismus požádala místní správu, aby pomohla vysvětlit obyvatelům oblasti, že takové kroky nejsou podporovány.

Buddhisté jsou přesvědčeni, že pokud konají dobro, přináší jim to dobrou karmu pro příští život. Vrcholem je pak únik z věčného koloběhu znovuzrození a dosažení nirvány.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám