Hlavní obsah

Britští parašutisté při výcviku stříleli na fotografii předsedy labouristů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul/Londýn

Britští parašutisté z 16. výsadkové brigády nasazení v Afghánistánu cvičili přesnost střelby na portrétu předsedy Strany práce Jeremyho Corbyna, který kritizuje zahraniční mise Spojeného království. Případ vyšetřuje britská armáda, uvedla agentura AP, která zveřejnila záběry z výcviku v Kábulu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britští vojáci při tréninku stříleli na terč s CorbynemVideo: AP

 
Článek

Záběr je nedatovaný, ale agentuře AP se podařilo zjistit, že záběry skutečně pocházejí z Afghánistánu. Velitel pluku parašutistů 16. výsadkové brigády Nick Perry jí ve středu potvrdil, že se případ vyšetřuje: „Armáda provádí plné vyšetřování a bere to velmi vážně. Chceme se dostat až ke kořenům toho, co se stalo.“

„Máme tu 400 příslušníků brigády, kteří poskytují ochranu v Afghánistánu a spolupracují úzce jak s NATO, tak s afghánskými partnery. Tito vojáci odvádějí v oblasti skvělou práci, ale toto vážné pochybení armáda plně vyšetří,“ řekl AP velitel a dodal: „Armáda byla vždy apolitická. Toto je vážné selhání úsudku.“

Mluvčí labouristů Nia Griffithová uvedla na Twitteru, že video je „šokující a zcela nepřijatelné“. I konzervativní zákonodárce Tom Tugendhat, který sloužil v armádě, označil video za ostudné.

Reklama

Výběr článků

Načítám