Hlavní obsah

Británie dočasně uzavřela ambasádu v KLDR kvůli restrikcím ohledně covidu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pchjongjang

Británie dočasně uzavřela svou ambasádu v Severní Koreji kvůli přísným omezením v souvislosti s koronavirovou nákazou. Veškerý diplomatický personál opustil zemi, oznámil ve čtvrtek na Twitteru britský velvyslanec v KLDR Colin Crooks.

Foto: Reuters

Severokorejský předseda Kim Čong-un

Článek

„Britské velvyslanectví v Pchongjangu bylo dočasně uzavřeno 27. května 202 a všechen diplomatický personál pro tuto chvíli opustil KLDR,” napsal Crooks.

„Rozhodnutí bylo přijato, protože „omezení vstupu do země znemožnilo rotaci našeho personálu a udržení chodu velvyslanectví,” potvrdilo v prohlášení také britské ministerstvo zahraničí.

Británie s KLDR udržuje diplomatické styky a pokusí se obnovit přítomnost v Pchjongjangu co nejdříve, stojí dále v prohlášení. Agentura NKNews, která ze Soulu monitoruje dění v Severní Koreji, informovala, že britští diplomaté překročili pozemní hranici do Číny, neboť lety zůstávají pozastaveny.

KLDR oficiálně nepotvrdila žádný případ nákazy covidem-19, ale zakázala téměř veškeré cesty přes hranice a přinutila cizince trávit týdny v karanténě.

Už v březnu některé země, včetně Německa a Francie, stáhly své zástupce ze Severní Koreje a uzavřely své tamní diplomatické mise. Čeští diplomaté v Severní Koreji zůstali.

Reklama

Výběr článků

Načítám