Hlavní obsah

Brazilec se přiznal k 39 vraždám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Brazilská policie zadržela v úterý šestadvacetiletého Thiaga Henriqua Gomese da Rocha, který se podle ní přiznal k nejméně 39 vraždám spáchaným během tří let. Pracovník ochranky se zaměřoval na bezdomovce, ženy a homosexuály, informoval v pátek britský zpravodajský server BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Brazilec se přiznal k 39 vraždámVideo: Reuters

 
Článek

Zvláštní policejní komando dotyčného zadrželo v úterý v regionální metropoli Goiania ve středu země. Policie v domě podezřelého našla zbraň, kterou spojuje s násilnou smrtí nejméně šesti žen. Dotyčný se pak přiznal k zabití dalších 33 lidí.

K většině se přiblížil na motorce a předtím, než je zabil, vyžadoval po nich, aby mu odevzdali cennosti.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Oběti podle policie neznal. Pohnutkou k jeho jednání byl „vztek vůči všemu”, jenž se prý zmírnil jen tehdy, když někoho zabil. Policista, který se zúčastnil výslechů, řekl místním médiím, že Gomes jména obětí neznal a označoval je čísly od 1 do 39: „Byli jsme šokováni jeho chladem,“ uvedl. Výčitky, které prý po vraždách cítil, jen posilovaly jeho zlost.

Vyšetřovatelé získali řadu doličných předmětů včetně zbraní a ukradených poznávacích značek z domu jeho babičky i záznamy bezpečnostních kamer. Gomes také přesně popsal místa všech činů. Advokát zadrženého ale tvrdí, že policie Gomese donutila přiznat se i k těm trestným činům, které nespáchal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám