Hlavní obsah

Auta v JAR vjela na stržený most, odnesla je voda

Johannesburg

Pondělní pád mostu v Jihoafrické republice si vyžádal životy 14 lidí. Na stržený most vjela v noci tři auta a silný proud je podle mluvčího regionálního úřadu pro bezpečnost odnesl pryč.

Foto: Profimedia.cz

Bouře nad Transvaalem

Článek

„Most vedl přes hráz a zřítil se. Auta jela po zříceném mostě a byla odnesena, protože byla vysoká hladina vody,“ řekl mluvčí řadu veřejné bezpečnosti v Mpumalanze Joseph Mabuza. Most se zřítil ve 21:50.

Most vedl přes vyschlé říční koryto v provincii Mpumalanga (dříve Východní Transavaal), blesková povodeň je ale naplnila vodou.

Mabuza dodal, že vina je na straně řidičů: „Zveřejnili jsme předpověď, že bude silně pršet a lidé by měli být při řízení opatrní, zvláště když uvidí vodu na silnice. Měli zastavit a zjistit si situaci s vodou.“

Kvůli pádu mostu byla uzavřena silnice mezi Lothaierem a Emelem.

Kvůli pádu mostu byla uzavřena silnice mezi Lothaierem a Emelem.

V JAR nyní panuje období dešťů a východní a centrální oblasti země se v posledních dnech musely vypořádat s přívalovými lijáky a krupobitím. Kvůli silným dešťům na východním pobřeží nedaleko Durbanu vykolejil nákladní vlak a skončil v řece. Při nehodě byli zraněni čtyři lidé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám