Hlavní obsah

Austrálie obnoví pátrání po boeingu, zaměří se na jižnější oblast

Perth

Austrálie brzy obnoví pátrání po zmizelém malajsijském Boeingu 777. Hledači se nově zaměří na jižnější oblast v Indickém oceánu, uvedl podle serveru BBC národní úřad pro dopravní bezpečnost (ATSB).

Foto: Tomasz Bartkowiak, Reuters

Zmizelý Boeing 777 Malaysia Airlines na archivním snímku

Článek

„Přesuneme pátrání na jih od míst, kde se hledalo. Ještě pracujeme na tom, jak moc na jih to bude,“ uvedl ředitel ATSB Martin Dolan.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle něj se experti soustředí na oblast vzdálenou 1800 kilometrů od města Perth, odkud je mezinárodní pátrání vedeno. Dolan upřesnil, že region už dříve prozkoumávala letadla, podmořský průzkum tam však uskutečněn nebyl, protože se pátrači soustředili na severnější oblast, kde byly zachyceny zvukové signály. Posléze se ale ukázalo, že nepocházely z černých skříněk letadla, ale z jedné z pátracích lodí. [celá zpráva]

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Australané k novému průzkumu pod hladinou najali soukromou firmu z Nizozemska. Ta bude zhruba tři měsíce mapovat terén dna, než se rozhodne, jaká technika bude nasazena k samotnému pátrání. V daném místě je podle úřadů šestikilometrová hloubka.

Letadlo s 239 lidmi na palubě zmizelo 8. března během letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Podle analýz se stočilo z neznámých důvodů na jih a zřítilo se v odlehlé části Indického oceánu.

Reklama

Výběr článků

Načítám