Hlavní obsah

Americký rocker si strčil ruskou vlajku do kalhot, policie ho stíhá

Moskva

Ruská policie a ukrajinské úřady se začaly zabývat incidentem, při kterém si baskytarista americké rockové skupiny Bloodhound Gang Jared Hasselhoff protáhl ruskou vlajku kalhotami. Případ se stal minulou středu při koncertu v ukrajinské Oděse. Vyšetřuje ho ukrajinské ministerstvo vnitra. Ruská policie dokonce zahájila trestní stíhání.

Za hanobení ruské vlajky hrozí členovi skupiny Bloodhound Gang rok vězení

 
Článek

Za hanobení vlajky Hasselhoffovi hrozí až rok vězení.

Muzikant se za svůj skutek Rusům omluvil, ale nebylo to mnoho platné. Jeho pozvání na rockový festival Kubana 2013 v jihoruské Anapě bylo zrušeno, skupina prý z místa koncertu odjela s hanbou. Znechucení ruští fandové na Američany podle agentury ITAR-TASS házeli rajčata a shnilá vejce.

Ruská policie Hasselhoffa vyslechla a předala své poznatky prokuratuře. Ruský ministr kultury Vladimir Medinskij na Twitteru označil Hasselhoffa za idiota.

Podle americké televize CNN odveta rozlícených Rusů vyvrcholila na letišti v Anapě, kde americké hudebníky napadl dav místních nacionalistů. Útočníci členy rockové skupiny zbili a kopali do nich. Kde se nyní Američané nacházejí, není ze zpráv ruských médií jasné. Skupina opustila Anapu, ale je údajně stále v Rusku.

Reklama

Výběr článků

Načítám