Hlavní obsah

Agenta CIA vyšetřují kvůli znásilňování Arabek

WASHINGTON

Bývalého šéfa kanceláře americké tajné služby CIA vyšetřují v Alžírsku kvůli znásilnění dvou žen, informovala o tom televize ABC. Ženy vypověděly, že jim dal drogy nebo léky. Vyšetřování ukázalo, že agent zřejmě měl obdobný vynucený sexuální styk i s dalšími ženami v Egyptě.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Dvě Alžířanky se obrátily na americké úřady, že je zmíněný muž znásilnil ve své kanceláři poté, co jim dal nějaké drogy nebo léky. CIA vyšetřování potvrdila, ale odmítla se němu blíže vyjádřit. Identita agenta zůstává kvůli zákonu o tajné službě nadále utajena. Muž doposud nebyl obviněn, i když ho vyšetřuje prokuratura.

Muž byl ze své funkce odvolán krátce po obvinění, když byl v říjnu na rutinní návštěvě USA.

Agent si zneužívání natáčel na video

V jeho rezidenci byly nalezené pilulky, které se obvykle podávají ženám, když je muži chtějí zneužít omámené. Nalezen byl také asi tucet nahrávek, které zachycují agenta při styku s dalšími ženami, jež zřejmě nejsou plně při vědomí. Z dat pořízení nahrávek plyne, že některé vznikly ještě za působení agenta v egyptské Káhiře.

Vyšetřování se proto rozšířilo a nyní zahrnuje i místa, kam muž cestoval. Celý případ je citlivý také proto, že ženská počestnost se bere v muslimských zemích velmi vážně.

Reklama

Výběr článků

Načítám