Hlavní obsah

Kamera zachytila atentátníka vstupujícího do kostela na Srí Lance

Kolombo

Bezpečnostní kamera zachytila sebevražedného atentátníka, jak vešel do kostela sv. Šebestiána v srílanském městě Negombo, kde zemřelo nejméně 110 lidí. Záběr zveřejnily srílanské televize.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamera zachytila jednoho z podezřelých, jak míří do kostela na Srí LanceVideo: Reuters

 
Článek

Jedna kamera zachytila mladého muže s plnovousem a velkým batohem před kostelem. Další ho natočila, jak vchází do kostela, který byl o Velikonoční neděli zaplněný. Záznam končí těsně před explozí.

Další záběry po výbuchu ukazují krvavé skvrny, rozervanou střechu a vyražená okna a dveře.

Foto: ČTK/AP

Poničený interiér kostela v Negombu

Atentátníka viděli také příbuzní 66letého důchodce Dilipa Fernanda, jemuž zachránilo život to, že se rozhodl jít jinam, protože kostel sv. Šebestiána v Negombu byl už v 7:30 ráno plný. Sedm jeho příbuzných zůstalo na místě, ale nešli dovnitř, protože se nechtěli tlačit.

„Na konci mše viděli mladíka vstupujícího do kostela s těžkým batohem. Když míjel mou vnučku, dotkl se její hlavy,“ uvedl pro list The Guardian Fernando a s odvoláním na příbuzné dodal: „Nebyl vzrušený. Ani se nebál. Byl tak klidný.“

Foto: Chamila Karunarathne, ČTK/AP

Poničený interiér kostela sv. Šebestiána v Negombu na váchodě Srí Lanky

„Byl to atentátník,“ řekl Fernando. Krátce poté, co vešel dovnitř, následoval mohutný výbuch. „Slyšeli to a utíkali pryč. Moc se báli. Hned mi volali, jestli jsem byl uvnitř v kostele, ale já byl v jiném,“ dodal ještě důchodce s tím, že nikdo z jeho rodiny neutrpěl zranění.

Dále byly napadeny kostely v Batticaloe na východním pobřeží a čtvrť Kochchikade v hlavním městě Kolombu, kde se terčem staly hotely Shangri-La, Kingsbury a Cinnamon.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám