Hlavní obsah

Dostal jsem od Trumpa skvělý dopis, pochvaluje si Kim Čong-un

Pchjongjang

Severokorejský vůdce Kim Čong-un je spokojen s výsledky rozhovorů, jejichž účelem je připravit druhý summit s americkým prezidentem Donaldem Trumpem, uvedla to severokorejská státní média. Trump se chce s Kimem sejít koncem února. Místo ještě nebylo upřesněno, často se ale zmiňuje Vietnam.

Foto: Profimedia.cz

Kim Čong-un

Článek

„Kim Čon-un řekl, že bude důvěřovat pozitivnímu směru myšlení prezidenta Trumpa, vyčkávat s trpělivostí a dobrou vírou a společně s USA krok za krokem postupovat k cíli,“ oznámila KCNA. Dodala, že Kim s velkým uspokojením přijal zprávy o výsledcích jednání americké a severokorejské delegace a také „skvělý dopis“ od Trumpa.

Před několika týdny přitom diktátor varoval, že by se Pchjongjang mohl vydat jinou cestou, pokud USA budou na KLDR kvůli jadernému odzbrojení vyvíjet přílišný nátlak.

První summit se konal loni v červnu v Singapuru a Trump se s vůdcem Severní Koreje na něm shodli, že chtějí Korejský poloostrov bez jaderných zbraní. Harmonogram nukleárního odzbrojení si ale nestanovili, což by mohl napravit druhý summit.

Reklama

Výběr článků

Načítám