Hlavní obsah

Studentky ze Skandinávie na vánočním výletu do Maroka podřezali

– Rabat

Životem zaplatily dvě skandinávské turistky za výlet do Maroka. Z horské túry se nevrátily a jejich pozůstatky vykazují známky podřezání. Informaci potvrdilo marocké ministerstvo vnitra i rodiny obětí, napsala v úterý stanice BBC.

Ilustrační foto

Článek

Pozůstatky turistek z Norska a Dánska byly nalezeny v pondělí v pohoří Velký Atlas. Podezřelý byl podle místní policie dopaden v Marrákeši, jeho motiv ale zůstává nejasný. Není ani zřejmé, zda pachatelů nebylo víc.

„Na tom, abychom objasnili motiv vražd, stále pracujeme,“ uvedla marocká prokuratura.

Ženy ve věku čtyřiadvaceti a osmadvaceti let před vraždou společně nocovaly ve stanu ve volné přírodě asi deset kilometrů od města Imlil. Jednalo se o spolužačky z Jihovýchodní norské univerzity, které se na sever Afriky vydaly 9. prosince a plánovaly tam strávit vánoční svátky.

Zohavená těla

Těla byla nalezena nedaleko základního tábora používaného pro výstup na Túbkál, kam se nedá dojet automobilem. Našli je lidé, kteří procházeli kolem stanu obou žen. Ženy byly na místě bez průvodce.

List VG napsal s odvoláním na marocká média, že těla nesou známky velmi brutálního násilí a je zřejmé, že pachatel nebo pachatelé použili nůž nebo jiný ostrý předmět.

Reklama

Výběr článků

Načítám