Hlavní obsah

Z trosek na Lomboku dva dny po zemětřesení vyprostili živou ženu, obětí je už 347

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lombok
Aktualizováno

Indonéským záchranářům se po nedělním zemětřesení o síle 6,9 Richterovy škály na Indonéském ostrově Lombok podařilo vyprostit živou ženu. Třiadvacetiletá Nadia Revanaelová přežila v ruinách obchodu dva dny. Dramatické okamžiky z její záchrany natočil její přítel Edy. Záběry z úterní záchrany ve čtvrtek zveřejnila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři našli po dvou dnech v troskách na Lomboku živou ženuVideo: Reuters

 
Článek

„Nakupovala v minimarketu a v tom začalo zemětřesení. Lidé z obchodu utíkali, ale Nadia byla úplně vzadu a neměla dost času, aby utekla. Skončila tam uvězněná na dva dny,” řekl Reuters Edy.

Počet obětí nedělního ničivého zemětřesení mezitím podle místních médií stoupl na 347. Oblast navíc postihly další otřesy o síle 6,2 stupně Richterovy škály. Ve čtvrtek o tom informovala agentura Reuters. Lidé podle svědků vybíhali v panice na ulici a mnohé budovy se zřítily. Následných otřesů bylo podle BBC od neděle již 340. Nedělní zemětřesení mělo sílu 6,9 stupně.

Podle představitele lombocké pobočky Červeného kříže, jehož ve čtvrtek citovala britská BBC, byly nedělní otřesy mimořádně ničivé a některé vesnice zcela srovnaly se zemí.

Vláda uvedla, že zraněno bylo 1 400 lidí a o střechu nad hlavou přišlo více než 156 tisíc obyvatel.

Záchranáři stále prohledávají trosky a postupně se dostávají do odlehlejších částí ostrova. Podle mluvčího indonéského úřadu pro zvládání katastrof se ale pomoc stále ještě nedostala do některých izolovaných oblastí na severu Lomboku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám