Hlavní obsah

Musk neunesl kritiku. Hrdinného zachránce thajských chlapců nazval pedofilem

Americký miliardář a inovátor Elon Musk neunesl kritiku své narychlo zbudované ponorky a potápěče, který pomáhal zachraňovat malé thajské fotbalisty uvězněné v zatopené jeskyni, na Twitteru nazval pedofilem. Později svůj příspěvek smazal.

Foto: © Shannon Stapleton / Reuters, Reuters

Šéf Tesly Elon Musk

Článek

Potápěč Vernon Unsworth Muskovi na dálku vzkázal, aby si svou ponorku, která měla údajně posloužit k záchraně chlapců, strčil někam, protože je k ničemu. Šlo prý o marketingový trik. Muskovi nemělo jít o záchranu chlapců, ale o reklamu na své technologické společnosti.

„Může si svou ponorku strčit někam. Nebyla šance, že by mohla fungovat. Neměl ponětí o tom, jak průchod jeskyně vypadá,“ řekl Unsworth stanici CNN.

Reakce Elona Muska na Twitteru na sebe nenechala dlouho čekat. „Promiň, pedofile, řekl sis o to,“ napsal majitel společností SpaceX, Tesla a Boring Company na Twitteru na adresu muže, jenž bojoval o životy chlapců uvězněných v částečně zatopeném jeskyním komplexu Tham Luang na severu země.

Unsworth se už nechal slyšet, že na Muska podá žalobu. „Ještě to nekončí,“ potvrdil potápěč stanici NBC News.

Tým dvanácti mladých thajských fotbalistů byl sporu s trenérem v jeskyni uvězněn více než dva týdny. Když se potápěčům podařilo skupinu najít, rozběhla se jedna z nejrozsáhlejších záchranných operací v dějinách. [celá zpráva]

Elon Musk pověřil svůj tým, aby narychlo vybudoval miniaturní ponorku, v níž by podle něj bylo možné chlapce dostat ze zatopené jeskyně. Když ale i s ponorkou dorazil na místo, ukázalo se, že je nepoužitelná. Miliardář tam tedy plavidlo nechal a odjel domů.

Reklama

Výběr článků

Načítám