Hlavní obsah

Senior chtěl deštníkem zabránit uzavření dveří autobusu, skončil pod jeho koly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednaosmdesátiletý senior známý jako Čang se ve městě Ťia-sing v čínské provincii Če-ťiang snažil deštníkem zabránit uzavření dveří autobusu, aby do dopravního prostředku mohl nastoupit. Tento manévr se mu však nevyplatil, neboť kvůli řidiči, který ho ignoroval, skončil pod koly vozidla.

Foto: Profimedia.cz

Senior vložil do zavírajících se dveří deštník a poté upadl.

Článek

Šokující incident, během kterého senior utrpěl zlomeninu nohy, se odehrál během února. Seniorova vnučka ale video z nehody zveřejnila na čínských sociálních sítích až v dubnu. V pondělí navíc s lítostí oznámila, že její dědeček zemřel. Zda jeho úmrtí souvisí s nehodu, není známo.

Na záběrech je vidět, jak jednaosmdesátiletý Čang vložil do zavírajících se dveří autobusu deštík, aby řidiči naznačil, že na něj má počkat. Ten ho však ignoroval, rozjel se a tím seniora dostal pod autobus.

Čangova vnučka apelovala na řádné potrestání řidiče autobusu, neboť podle ní padá nešťastná situace na vrub právě jemu.

Podle čínské dopravní policie byl ale viníkem nehody jak řidič, tak Čang. Konání šoféra prý sice bylo proti předpisům bezpečnosti silniční dopravy, senior ale zase porušil pravidla bezpečnosti pěších.

Reklama

Výběr článků

Načítám